2-3 (røde) æbler
Lidt revet citronskal
Sukker efter smag
Æblegele (eller forholdsvis lys marmelade som abrikos- eller orangemarmelade)
Lidt smeltet smør til pensling
100 g butterdej
Skræl det ene æble, fjern kernehus og skær det i mindre stykker.
Kom det i en mikroovnsskål med 1 knsp. revet citronskal og dæk.
Damp æblet i 35 minutter, til det kan moses med en gaffel (eller brug en gryde!).
Smag til med sukker (ca. 1 spsk ).
Lad kompotten blive helt kold.
Forbered to portionsbunde af butterdej, prik dem og læg dem på bagepapir.
Læg 1 pæn spsk æblekompot midt på hver bund og kør den ud til 2 cm fra kanten.
Del et æble i kvarter i højden og skær kernehuset ud.
Skær tynde både af hver kvarte (højst 3 mm i skrælsiden).
Læg æblefileterne overlappet i hjulmønster på æblekompotten.
Pensl med lidt æblegele (smelt den evt., hvis den er meget stiv).
Bag æbletærterne i øverste halvdel af ovnen i 12-15 minutter ved 210°, eller til dejen er gylden og hævet i kanten, og æblerne ser godt ud.
Hvis æblerne ikke når at tage farve, kan man give dem lidt med en hobbygasbrænder.
Efterpensling med æblegele giver tærten et lækkert blankt look. Server med vaniljeis eller flødeskum eller ingenting.