Knuste fennikelfrø giver disse kager en sød lakridssmag. I Indien tygger man frøene efter måltidet for at få frisk ånde.
78 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk knuste fennikelfrø
Glasur:
200 g flødeost, blødgjort
175 g flormelis, sigtet
1 spsk lakridslikør
1 tsk vaniljeekstrakt
1 tsk letknuste fennikelfrø
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur: Rør flødeost og flormelis sammen og pisk det hurtigt, så det bliver blødt og cremet.
Tilsæt likør og vanilje og bland det godt.
Smør glasuren på kagerne og drys med fennikelfrø.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem uden glasur i op til 3 måneder.
Variationer:
Fennikelcupcakes med appelsin
Følg basisopskriften. Tilsæt 1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin til dejen. I glasuren erstattes vanilje med 1 tsk appelsinekstrakt.
Fennikelcupcakes med mandler
Følg basisopskriften. Tilsæt 4 spsk hakkede, smuttede mandler, efter at dejen er rørt sammen.
Fennikelcupcakes med rosa peber
Følg basisopskriften. I glasuren erstattes vanilje med 1 tsk fintknuste rosa peberkorn.