Dej
50 g gær (1 pakke)
1 ½ dl lunkent vand
1 ½ dl mælk
2 ½ spsk sukker
¼ tsk salt
120 g blød margarine
ca. 500 g hvedemel (ca. 8 dl)
Creme;
1 æg
1 ½ dl mælk
1 spsk sukker
½ spsk Maizena
1 tsk vaniljesukker
Creme:
Start med at lave cremen da den skal køle af.
Pisk æg, vaniljesukker og sukker sammen i en gryde
Pisk Maizena og mælk i, så der ingen klumper er
Bring cremen i kog mens du hele tiden rør i den
Når cremen koger bliver den tyk
Tag gryden af varmen og afkøl cremen på en tallerken.
Dej:
Gæren udrøres i vandet, mælk, sukker og salt kommes i.
Margarinen smuldres i noget af melet.
Ælt dejen godt med hvedemel og lad den hæve ca. 15 min.
Dejen deles i to kugler.
Hver del rulles ud til 25 gange 40 cm.
Hver del skæres i 8 firkanter.
Kom en lille klat creme på hver og fold hjørnerne sammen om cremen.
Bollerne lægges på en plade med sammenføjningen nedad.
Bollerne sættes midt i en kold ovn.
Sæt ovnen på 200°C og bag ca. 20 minutter
I stedet for creme kan man komme marmelade i.