Uhm, 20-25 lækre fastelavnsboller
Dej:
375 g smør
25 g sukker
500 g hvedemel
1,25 dl sødmælk
2 æg
50 g gær
15 g kardemomme
Marcipanmasse:
125 g smør
125 g sukker
125 g marcipan
Glasur:
350 g flormelis
20 g kakao
½ dl varmt vand
Ristede hassel- eller pistacienødder
Dejen: Mælk, gær og sukker opløses.
Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i.
Æltes i 5 minutter. Stilles i køleskab 20 minutter.
Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm.
Dejen skæres i frikanter 10x10 cm.
På midten i hver firkant lægges cirka 15-20 gram marcipanmasse.
Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.
Bollerne stilles til hævning i 1-1½ time et lunt sted.
Efter hævning pensles de med æg.
Bages i cirka 8-10 minutter ved 220°C.
Efter bagning skal fastelavnsbollerne afkøle.
Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnøddeflager.
Marcipanmasse: Sukker, smør og marcipan røres sammen.
Glasur: Flormelis, kakao og varmt vand røres sammen.
--