Disse kager er djævelsk delikate og saftige!
18 cupcakes:
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
225 g lyst brunt sukker, løsnet
225 g usaltet smør
2 æg, delt i hvider og blommer
100 g mørk chokolade, smeltet
1 tsk vaniljeekstrakt
1 ¼ dl mælk
Glasur:
115 g usaltet smør
1 spsk mælk
100 g mørk chokolade, smeltet
1 tsk vaniljeekstrakt
90 g flormelis. sigtet
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Sigt mel og bagepulver i en skål og stil det til side.
Rør sukker og smør blødt i en anden skål.
Tilsæt æggeblommer og bland det godt.
Tilsæt smeltet chokolade og vanilje og bland det godt.
Tilsæt skiftevis mel og mælk og bland godt mellem hver tilsætning.
Pisk æggehviderne stive i en skål og fold dem i dejen.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur: Rør smør blødt i en skål, pisk mælk i, til det er glat.
Rør chokolade og vanilje i, pisk flormelis i, til glasuren er tyk og cremet.
Smør glasuren på kagerne.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem uden glasur i op til 3 måneder.
Variationer:
Djævelske chokoladecupcakes med kaffeglasur
Følg basisopskriften. Rør 2 tsk varm kaffe med 1 spsk kaffepulver, til det er opløst. Rør den afkølede kaffe i chokoladeglasuren.
Djævelske chokoladecupcakes med hvid chokoladeglasur
Følg basisopskriften. I glasuren erstattes mørk chokolade med 100 g smeltet hvid chokolade.
Djævelske chokoladecupcakes med hasselnøddeglasur
Følg basisopskriften. I glasuren tilsættes 100 g hakkede ristede hasselnødder, efter at de andre ingredienser er rørt sammen.