Server blot disse cupcakes for hvem som helst - ingen vil ane, hvor sunde de er!
12 cupcakes:
115 g hvedeklid (evt. glutenfri mel/gryn-type)
150 g fintmalede, ristede macadamianødder
190 g brunt sukker
1 spsk bagepulver
2 æg, letpiskede
4 spsk vegetabilsk olie
4 spsk usaltet smør, smeltet og afkølet
1 ¾ dl mælk
100 g rosiner
4 spsk grofthakkede macadamianødder
Varm ovnen op til 190°C og smør en muffinform med 12 huller.
Rør klid, nødder, sukker og bagepulver sammen i en skål.
Pisk æg, olie, smør og mælk sammen i en stor skål.
Tilsæt klid- og melblandingen og rør, til det er næsten blandet.
Fold rosiner og macadamianødder i.
Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Vip kagerne ud af formen og lad dem køle af på en rist.
Opbevar cupcakes i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Cupcakes med mandler og rosiner
Følg basisopskriften. Erstat de malede macadamianødder med 150 g malede mandler. Erstat de hakkede macadamianødder med 4 spsk hakkede smuttede mandler.
Cupcakes med macadamianødder og tranebær
Følg basisopskriften. Erstat rosiner med 75 g tørrede tranebær.
Cupcakes med macadamianødder og kirsebær
Følg basisopskriften. Erstat rosiner med 75 g tørrede kirsebær.