Ca. 15-20 stk
25 g gær
3 dl koldt vand
500 g pizzamel
1 dl olivenolie
2 tsk fint salt
Opløs gæren helt i det kolde vand i en stor skål. Hæld ca. halvdelen af melet i, og slå det sammen til en glat masse. Slå luft i dejen i nogle minutter.
Dejen skal blive meget elastisk. Dæk skålen med film, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i godt to timer, til den er hævet til dobbelt størrelse (skålen skal være så stor, at dejen ikke sætter sig fast i filmen).
Slå dejen ned og tilsæt olie og salt.
Ælt resten af melet i dejen - men ikke mere, end at dejen stadig er blødere end til et normalt brød. Dæk skålen med film, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. l time). Kom bagepapir på en plade, og læg dejen på i små kugler, uden at røre for meget ved den, luftboblerne må ikke blive ødelagt. Sigt hvedemel over brødet og lad dem efterhæve i ½ time. Bag brødene ved 220º i ca. 10-12 min.