550 g hvedemel
20 g kakaopulver
5 g salt
100 g mørk chokolade
225 g koldt smør
25 g bagepulver
120 g sukker
4 dl kærnemælk
Forvarm ovnen til 220°C.
Sigt hvedemel, kakaopulver og salt sammen i en skål.
Hak chokoladen, men ikke for fint.
Stil det til side.
Del smørret i terninger og smuldr det hurtigt ud i melet.
Der må gerne være klumper tilbage.
Tilsæt derefter bagepulver, sukkerog den hakkede chokolade og bland det uden at mase smørklumperne ud.
Kom til sidst kærnemælk i og saml dejen hurtigt.
Rul dejen ud i 1 ½ cm tykkelse på et bord drysset med hvedemel.
Brug et almindeligt glas og udstik til scones. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem bage i midten af ovnen i 7-10 minutter.
De færdige chokoladescones skal revne på midten og være lysebrune i bunden.