Portionen her er 20 x oprindelig opskrift med omskrevet fremgangsmåde til storkøkken.
Giver 240 Muffins
2,4 kg halvbitter mørk chokolade
3 kg blødt smør
3 kg sukker
60 æg
3,2 kg hvedemel
2 dl bagepulver
½ dl kanel
Hak chokoladen groft
Pisk smør og sukker tykt og cremet – mindst 5 min.
Pisk æggene sammen i en skål for sig. Pisk dem i smør og sukker lidt af gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og chokolade i en stor skål.
Vend melblandingen i dejen.
Fordel dejen i store kraftige plast-frost-poser.
Klip en snip af så dejen kan presses ud i formene.
Anvend smurte forme, papirforme eller silikoneforme.
Bag kagerne i ca. 15 min v. 200ºC, til de føles faste og der ikke hænger dej ved en spids kniv eller et træspid.
Lad dem køle lidt på en bagerist inden de vendes ud af formene.