Tortino Caprese con mandorle su salsa di fragale - 4 personer
Jordbærcoulis:
150 g jordbær
50 g sukker
20 g smør
3 spsk Amaretto
Chokoladekage:
2 æggeblommer
2 æggehvider
100 g mørk chokolade
100 g mandler
100 g smør
100 g sukker
Extra:
4 forme a ca. 8 cm i diameter.
Smeltet smør og hvedemel
Coulis:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt jordbær og sukker.
Lad simre i 5 minutter ved svag varme.
Hæld Amaretto i og kog videre 1 minut.
Kør massen på blender.
Chokoladekage:
Smut mandlerne og hak dem meget fint.
Bland blødt smør og sukker.
Hak chokoladen meget fint og bland med mandler og smørblanding.
Rør æggeblommer i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Smør formene med smør og drys med hvedemel.
Fyld dejen ¾ i formene.
Bag i 30 minutter ved 170°.
Tag kagerne ud af formene og pynt på tallerkener med jordbærcoulis.