kager
Dej:
175 g smør eller margarine
1 dl vand
20 g kakao
250 g sukker (3 dl)
240 g hvedemel (4 dl)
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
1 dl cremefraiche eller ymer
2 æg
smør eller margarine til bradepande eller bagepapir
Chokoladeglasur:
75 g smør/margarine
20 g kakao
1 spsk mælk
150 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
Til pynt: 50 g hakkede nødder
1) Bland fedtstof, vand og kakao i en gryde og lad det koge i ca. 5 min. - lad det køle af.
2) Rør derefter sukker, hvedemel, bagepulver, salt, vaniljesukker, cremefraiche eller ymer og æg i.
3) Hæld dejen i en velsmurt eller beklædt bradepande - ca. 20x30 cm.
4) Bages i en 200° varm ovn i ca. 25 min.
5) Imens laves glasuren - Bland fedtstof, kakao og mælk i en gryde. Lad det koge op og tag gryden fra varmen.
6) Bland flormelis og vaniljesukker i under kraftig omrøring.
7) Bred glasuren ud over kagen, når den er færdigbagt, og drys nødder over.
8) Lad kagen køle af og skær den i passende stor stykker.