5 dl smuttede mandler
3 appelsiner
150 g mørk chokolade
1 ½ spsk . stødt kanel
6 æggeblommer
1 ½ dl sukker
3 spsk . friskpresset appelsinsaft
3 spsk . orangelikør
smør til formen
2-3 spsk . hvedemel til formen
Glasur:
165 gram god mørk chokolade grofthakket
1 ½ spsk . Kakaopulver
1 spsk . lys sirup
175 g usaltet smør
Smør indersiden af en springform på 24 cm. I diameter.
Hvedemel formens indre ved at vende et par spiseskefulde hvedemel rundt og smid det overskydende væk.
Rist mandlerne i ovnen på en bageplade i 5-7 minutter ved ca. 200°C
eller indtil de er gyldne. Lad dem afkøle.
Vask appelsinerne grundigt, tør dem og skræl dem med en kartoffelskræller så kun skallen og ikke det hvide kommer med.
Hak skallerne fint.
Kør mandlerne igennem en mandelkværn eller hak dem.
Hak også chokoladen fint. Bland mandler, chokolade, kanel og
appelsinskal i en skål.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret.
Bland de tørre ingredienser med appelsinsaften, ⅓ af æggehviderne
og de piskede æggeblommer.
Fold forsigtigt de resterende æggehvider i og hæld dejen i den smurte form.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175°C i 35-40 minutter.
Afkøl kagen i 10 minutter i formen.
Løsn derefter formens kant, vend kagen og lad den køle helt af på en rist.
Pensl kagen med orangelikør når den er kold.
Glasur:
Kom chokolade, kakaopulver, sirup og usaltet smør i en lille tykbundet
gryde og varm forsigtigt blandingen op imens der piskes.
Når glasuren er glat og homogen er den klar.
Sæt kagen på en rist med et stykke bagepapir under og hæld glasuren
ud midt på kagen og lad den løbe jævnt ned ad siden på kagen.
Brug en paletkniv til at glatte efter med.
Lad kagen stå i 45 minutter.
Fjern i mellemtiden eventuelt krummer fra glasuren på bagepapiret og skrab det hele op i gryden og varm det let op på ny, hvorefter proceduren gentages.
Vent mindst 45 minutter før kagen serveres.