Kagerne her er lige så nemme at lave som barndommens mudderkager!
12 cupcakes:
300 g mørke chokoladeknapper
300 g usaltet smør
5 æg
115 g sukker
115 g hvedemel
¾ tsk bagepulver
2 spsk kakaopulver til at drysse med
Varm ovnen op til 160°C og læg 12 papirforme i en muffinform.
Smelt chokolade og smør over vandbad og under omrøring.
Lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker i en skål, til det er blegt og tykt.
Fold melet i æggeblandingen og rør den smeltede chokolade-smør-blanding i. Bland det godt.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Kagerne skal have en blød og klistret konsistens og ditto udseende.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.
Drys med kakaopulver og server straks.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage.
Variationer:
Chokolademuddercupcakes med hindbær
Følg basisopskriften.
Rør 100 g let moste hindbær i dejen, efter at den smeltede chokolade er tilsat.
Chokolademuddercupcakes med hvid chokolade
Følg basisopskriften.
Erstat de mørke chokoladeknapper med 100 g hvide chokoladeknapper.
Chokolademuddercupcakes med macadamianødder
Følg basisopskriften. Rist og hak 100 g macadamianødder og rør dem i dejen, efter at den smeltede chokolade er tilsat.