200 g blødt smør
3 tsk vaniljesukker
200 g melis
50 g mørk chokolade, hakket - Jo bedre kvalitet desto bedre kage!
2 æg, let sammenpiskede
100 g hvedemel
1 knsp. salt
1 tsk bagepulver
200 g valnødder, grofthakkede
Glasur:
1 dl piskefløde
100 g mørk chokolade, hakket - Jo bedre kvalitet desto bedre kage!
40 g blødt smør
En lille bradepande pensles godt med smeltet smør eller beklædes med bagepapir.
Smørret piskes sammen med vaniljesukker og sukker, til det er lyst og let.
Ovnen forvarmes til 170°
Smelt den hakkede chokolade over vandbad.
Lad derefter chokoladen køle let af.
De sammenpiskede æg røres i dejen ad 5-6 omgange.
Pisk dejen godt mellem hver tilsætning.
Til sidst røres den smeltede chokolade i.
Sigt hvedemel, salt og bagepulver ned i en stor røreskål og tilsæt de hakkede nødder.
Chokoladeblandingen røres hurtigt i og dejen hældes i bradepanden.
Kagen bages i 45 minutter eller til den er fast.
Chokoladeglasur:
Fløden hældes i en lille gryde og opvarmes forsigtigt til kogepunktet. Tag gryden af blusset og rør den hakkede chokolade i.
Når chokoladen er smeltet, tilsættes smørret under piskning.
Glasuren hældes over i en lille skål og sættes i køleskabet til den er afkølet og dermed mere fast.
Glasuren smøres på den hele kage i et jævnt lag.
Nu stilles kagen i køleskabet, til glasuren er næsten stivnet.
Kagen skæres i små kvadrater med en skarp kniv.