50 g mandler
2 æg
200 g sukker
1 knsp. salt
125 g hvedemel
6 spsk cacao
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
1 ½ dl mælk
75 g mørk chokolade
100 g smør
ekstra fedtstof til formen
Læg mandlerne på et stort skærebræt og hak dem groft med en kniv.
Slå æg ud i skålen, et ad gangen.
Tilsæt sukker og salt og pisk det hvidt med håndmikseren.
Bland hvedemel, kakao og bagepulver i en anden skål, og drys det igennem en
sigte, ned i æggemassen.
Tilsæt vaniljen og rør forsigtig rundt i dejen med håndmikseren.
Tilsæt mælken og pisk til det hele er godt blandet.
Bræk chokoladen i mange stykker og kom det i en kasserolle sammen med
smørret, tænd på laveste blus og lad chokolden og smørret smelte.
Hæld det op i skålen med resten af dejen.
Tilsæt de hakkede mandler og pisk det hele sammen.
Smør formen i et tyndt lag men sørg for at havde været i ALLE hjørner.
Hæld dejen i formen.
Sæt kagen i ovnen på midterste rille i en KOLD ovn.
Tænd ovnen og sæt temperaturen på 175ºC.
Lad kagen bage i ca. 45 minutter stik i den og den må meget gerne være
blød i midten.
Tips: Ovnen skal være kold når du sætter kagen i.
Hvis man ikke bryder sig om mandler, kan det sagtens undlades.