2 bananer
100 g smør
100 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
2 spsk kakao
200 g sukker
2 æg
Fyld:
2 bananer – skal moses
Æblemos
Flødeskum (¼ l. fløde)
Glasur:
2 spsk smør
2 spsk græsk yoghurt eller flødeost naturel
2 spsk kakao
1 tsk vaniljesukker
Flormelis efter smag
Kagen: De 2 bananer moses i en skål.
De 100 g smør smeltes og afkøles.
Hvedemel, vaniljesukker, natron, bagepulver og kakao blandes i en skål for sig.
Det er en god ide at sigte kakaoen, så den ikke klumper.
Sukker og æg piskes til det skummer.
Bland skiftevis de tørre ingredienser og det smeltede og afkølede smør i
sukker- og ægblandingen.
Vend til sidst de mosede bananer i.
Hæld dejen i springform og bag i ca. 40 min. i forvarmet ovn på 200ºC.
Tjek at kagen er nok med en strikkepind eller lign.
Når kagen er kølet af, skal den flækkes og fyldet kommes i.
Det er vigtigt, at kagen er kølet godt af, inden fyldet kommes i, da
flødeskummet ellers kan smelte.
Til sidst blandes ingredienserne til glasuren og fordeles i et jævnt lag.
Tips: Kagen kan laves i god til inden brug, og hvis man vil vente med at
lægge kagen sammen til lige inden brug (af praktiske årsager fx. med
plads i køleskabet) kan både fyldet og glasuren laves klar på forhånd og
stilles i køleskabet.
Hvis det ikke lykkes at få spist hele kagen i første omgang, så fortvivl
ikke.
Kagen tager på ingen måde skade af at stå en dag eller to i køleskabet!