Disse burgerboller, der blandt andet indeholder kærnemælk og rugmel, er nemme at lave og hurtige. Perfekt som let hverdagsmad. Selvfølgelig med en saftig bøf.
#
25 g smør
1,5 dl vand
1 dl kærnemælk
25 g gær
½ tsk sukker
½ tsk bordsalt
2 dl rugmel
4,5 dl hvedemel
*
Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Tag gryden af og tilsæt vand.
Hæld smørblandingen i en stor skål og tilsæt kærnemælk (blandingen skal være lillefingervarm).
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i stykker af passende størrelse og form dem til boller.
Rul hver bolle flad (ca. 10 cm i diameter).
Læg burgerbollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 15 min.
Pensl bollerne med kærnemælk og drys med rugmel.
Bag bollerne midt i ovnen 18 min. ved 200°C.
Lad burgerbollerne køle af på en bagerist.