50 g koldt smør
275 g hvedemel
25 g gær
2 dl kold mælk
½ tsk salt.
Remonce:
50 g smør
150 g farin
3 spsk sirup
2 tsk kanel
Hvedemel og smør smuldres. Gær og salt opløses i mælken hældes i melet og røre til en ret lind dej.
Remoncen røres sammen.
Dejen røres ud i to små smurte bradepander.
Remoncen lægges i klatter her og der.
Det hele stilles i køleskabet.
Når den skal efterhæve tages den ud af køleskabet og stilles lunt i ½ til 1 time.
Bag kagerne ved 200ºC i ca. 13 min.
Tips: Det kaldes koldhævning når man laver en dej med kold væske og
bagefter stiller den kold i stedet for lunt.
Så tager hævningen længere tid og så passer det med at forme dejen om
aftenen og stille den i køleskabet natten over.
Tag den frem og stil den lunt som det første næste morgen så kan den bages efter ½ til 1 time.