mørdej:
300 g margarine
450 g hvedemel
6 spsk sukker
2 æg
creme:
3 æg
3 spsk sukker
2 ½ spsk Maizena
½ liter mælk
¼ liter piskefløde
ca. 1,25 kg frugt, henkogt, frosset el. frisk
*
Margarinen smuldres i melet. Sukker og æg tilsættes og dejen æltes let sammen.
Dejen hviler koldt i en time eller længere.
Creme: Æg, sukker, Maizena og mælk piskes sammen i en gryde og varmes op til kogepunktet under piskning.
Cremen afkøles, fløden piskes og vendes i.
Dejen udrulles og en bradepande (30 x 40 cm) beklædes hermed. (Det er nemmest at dele dejen i to stykker og lade dem overlappe lidt på midten). Bunden prikkes med en gaffel.
Bagetid: 15-20 min. ved 200 gr.
Bunden afkøles og fyldes med cremen. Frugterne skæres i passende stykker og lægges ned i cremen.
Tærten serveres i bradepanden.
(Kan også overtrækkes med gele).