Dej:
350 g hvedemel
50 g sukker
25 g smør
2 æg str. M
11/4 dl lunken minimælk
25 g gær
1 tsk kanel
1 stang vanilje, korn heraf
½ tsk salt
Fyld:
1 æg str. M, sammenpisket
2 æbler, skrællede og hakkede
350 g velmodne brombær
1 citron, skal heraf
75 g hvedemel
50 g koldt smør
50 g rørsukker
25 g snittede mandler, hasselnøddekerner eller pinjekerner
*
Bland hvedemel og sukker og hak smørret ud heri.
Tilsæt æggene samt gæret, udrørt i den lunkne mælk.
Rør de resterende ingredienser i dejen og ælt den blød og blank.
Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
Slå dejen ned, og bred den i en form beklædt med bagepapir(30 x 20 cm.).
Lad dem efterhæve 15-20 minutter.
Smør dejen med æg og fordel æbler, brombær og citronskal ovenpå.
Hak det kolde smør i melet til det får en let grynet konsistens.
Tilsæt sukker samt nødder eller kerner, og fordel blandingen over kagen.
Bag kagen ved 200 ºC i ca 20 minutter.
Dæmp derefter varmen til 175 ºC, og bag kagen færdig ved denne temperatur yderligere 15-20 minutter.
Lad kagen afkøle, før den serveres.