
Kage
DEJ:
150 g blødt smør eller margarine
250 g sukker
½ stang vanilje, kornene
4 medium æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
FYLD:
750 g skrællede, udskårne Cox orange-æbler, skåret i både
85 g sukker
1 spsk stødt kanel
50 g smuttede, hakkede mandler
GLASERING OG PYNT:
2 dl (ca.) tyk abrikosmarmelade, pureret
lidt citronsaft
*
Pisk smør, sukker og vaniljekorn tykt, tilsæt æggene ét af gangen. Bland melet med bagepulver og vend det i dejen, der røres sammen. Bred dejen ud i en velsmurt bradepande på ca. 24x32 cm. Tryk æblestykkerne i dejen og drys sukker-kanelblandingen samt mandler over i et tykt lag.
Bag kagen midt i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter.
Tag kagen ud. Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde med lidt citronsaft, og glaser kagen med marmeladen. Sæt den i ovnen igen, og bag den endnu 5-10 minutter. Tag kagen ud, og lad den afkøle næsten helt, før den skæres i firkanter.