Logo

Bradepandekage med appelsin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er en spændende kage lavet i bradepande. Kagen har en lækker kombination af appelsin og mørk chokolade. Prøv kagen næste gang du har gæster, som dessert eller til eftermiddagshyggen. Let og lækker.


3 æg
350 g sukker
250 g smør
360 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 spsk  kakao
2 tsk vaniljesukker
3 spsk appelsinmarmelade
2 ½ dl mælk
50 g hakket appelsinskal
100 g mørk chokolade
125 g smør
100 g flormelis
1 æggeblomme
2 tsk vaniljesukker
3-4 tsk kaffepulver (Nescafé)

*

Pisk æg og sukker skummende.
Smelt smørret og lad det svale.
Rør smørret i æggemassen.
Bland hvedemel, bagepulver, cacao og vaniljesukker og rør det i dejen
skiftesvis med marmelade og mælk.
Tilsæt appelsinskal.
Kom dejen i bradepande ca 30x40 cm. og bag ca. 45 min ved 175º.
Lad kagen blive kold.
Smelt chokoladen.
Rør smør og flormelis sammen.
Rør æggeblommen i sammen med vaniljesukkker og kaffepulver.
Rør den afsvalede chokolade i.
Fordel cremen over kagen og lav evt. mønster med en gaffel.
Skær kagen i små firkanter ved serveringen.
Fryse-egnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.316 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her