2 dl havregryn
2 dl rugflager
2 spsk olie eller flydende margarine
6 ½ dl kogende vand
50 g gær
1 dl lunkent vand
1 ½ tsk salt
2 spsk sirup
5 dl sigtemel
10 dl hvedemel (eller 7 dl hvedemel og 3 dl havreklid)
*
Kom havregryn, rugflager og fedtstof i en skål.
Hæld kogende vand over, rør det sammen og lad grøden stå, til den bliver lunken - ca. ½ time.
Rør gæren ud i 1 dl lunkent vand, hæld blandingen i den lune grød og tilsæt salt og sirup.
Ælt sigtemelet og så meget af hvedemelet i, at dejen bliver ret fast.
Lad dejen hæve i skålen 30 min.
Slå dejen ned og kom den i en smurt bradepande.
Rul dejen ud, så den dækker hele bunden.
Skær den i firkanter (6 x 4 cm) med en paletkniv.
Efterhæver 30 minutter.
Bag ved 200 °C i 30 min.
Næringsindhold i 100 g
kj 1180, kcal 280, fibre 3,4 g, fedt 3,5 g, mættet fedt 0,5 g, flerumættet fedt 1,7 g, P/S 3,7, kolesterol 0 mg.