7 g tørgær
2 ½ dl vand
450 g hvedemel
1 tsk salt
5 spsk olivenolie
havsalt
Forvarm ovnen til 200°C. Bland tørgær med 11/4 dl lunkent vand.
I en anden skål blandes hvedemel og salt.
Tilsæt gærblandingen og resten af vandet. Tilsæt olivenolien.
Dejen æltes i hånden eller med en maskine med dejkrog.
Læg dejen i en smurt skål, dæk den med husholdningsfilm og lad den hæve i en time, til dejen har dobbelt størrelse.
Ælt den lidt og rul den ud i stænger.
Læg stængerne på en bageplade dækket med bagepapir.
De pensles med olivenolie og drysses med havsalt.
De skal efterhæve i 6-8 minutter.
Bag brødstængerne ved 200°C i 10-15 minutter.
De kan holde sig i nogle dage i en lufttæt dåse eller spises straks.