½ pk. gær
½ l. yoghurt
1 ½ l hvedemel
1 reven gulerod
2 revne rødbeder.
Rør gæren ud i yoghurt, der har stuetemperatur.
Tilsæt halvdelen af melet.
Lad eventuelt denne dej stå i stuetemperatur natten over, så bliver
brødet bedre.
Næste dag blandes resten af melet, gulerod og rødbeder i.
Tilsæt evt. en anelse vand.
Ælt dejen godt igennem.
Dæk dejen med et rent klæde og lad den hæve i en skål i ca. 40
minutter.
Slå dejen ned, og lad den hæve igen, ca. 20 minutter
Ælt dejen forsigtigt igennem og form 2 brød.
Læg dem på en melet eller olieret plade.
Lad dem hæve 30 minutter.
Bag brødene i 35-45 minutter ved 200°C.
Brødet passer fint som tilbehør til vegetariske retter eller til supper.
Tips:
I stedet for gulerod og rødbeder kan tilsættes andre ting som fx. tyttebær, kommen, safran, nødder, fennikel eller ost. På den måde kan du anvende den samme opskrift, men altid byde på et nyt brød.