Logo

Boller med hasselnødder, langtidshævede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det her er rigtige slankeboller, der smager godt. Prøv den som supplement til rugbrødet i madpakken eller som et lækkert mellemmåltid.


(12 stk.)

5 dl vand
20 g gær
1 spsk. salt
2 spsk. honning
75 g tørrede hasselnødder
250 g grahamsmel
350 g hvedemel

*


Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold ca. halvdelen af hvedemelet tilbage.
Ælt dejen godt igennem og ælt lidt efter lidt resten af melet i.
Læg dejen i en skål med tætsluttende låg og lad brødet hæve i køleskabet til næste dag.
Læg vha. en ske 12 dejkugler på en bagepladebeklædt med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket på et lunt sted i ca. 45-60 min.
Pensl dem med vand og bag dem ved 200°C i ca. 20 min.

Tips: Hvis man ikke har en skål med tætsluttende låg, kan man anvende en gryde med et låg og evt. lægge en frysepose under låget, så det lukker tæt.
Husk, at der skal være plads til, at dejen kan hæve!
For at dejen kan hæve, er det vigtigt, at overfladen ikke tørrer ud. Vrid derfor et rent viskestykke op med vand og læg det over brødet, mens det hæver.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.421 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her