120 g smør
150 g flormelis
4 æggeblommer
150 g blå birkes
50 g sukat
citronskal
4 æggehvider
smør og fin rasp til formen
flormelis til at bestrø kagen
Blå birkes finmales i blender i 2 - 3 portioner, indtil den formalede masse er fedtet og ikke lader sig formale yderligere.
De formalede portioner skrabes ned i en lille skål.
Smør røres meget grundig (gerne i røremaskine) med flormelis til fin cremet konsistens.
Under fortsat omrøring tilsættes en æggeblomme ad gangen, indtil massen er helt homogen.
Under stadig omrøring tilsættes den fintmalede birkes, lidt revet citronskal og tilsidst røres de stiftpiskede æggehvider forsigtigt ind i massen.
Blandingen hældes i en rund eller aflang bageform, der først er penslet med smør og drysset med fintsigtet rasp.
Bages midt i oven ved 165°C i ¾ til 1 time, indtil der ikke afsættes dej på en strikkepind, der stikkes ind midt i kagen.
Man lader kagen afkøle helt i formen, før den tages ud.
Den vil falde noget sammen og det er i orden.
Sæt kagen med bunden i vejret på et fad og bestrø den med flormelis gennem en sigte, lige før den serveres.
Den skæres i skiver eller tærtetrekanter, alt efter hvilken form, der
er brugt.
Meget velegnet som kage til kaffe.