Logo

Benediktinerbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du er til hjemmlavet nybagt franskbrød så prøv dette benediktinerbrød med hvedemel, grahamsmel og sigtemel. Smager selvfølgelig bedst lunt fra ovnen med en klat smør på.

 

Brød

700 g hvedemel
150 g grahamsmel
150 g sigtemel
50 g gær
ca. 6 dl kærnemælk
2 spsk kommen (kan udelades)
2 tsk salt

Gæren opløses i den lune kærnemælk. Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes til den er blank og glat. Hæver et lunt sted tildækket 1 ½ time. Deles og formes til to brød, der lægges på bageplade eller i forme og efterhæver i 30 min. Pensles med vand eller mælk og drysses med grahamsmel. Ridses med en skarp kniv og bages ved 225ºC i ca. 35 min. på ovnens nederste rille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.603 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her