Logo

Bananbrød med nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bananbrød med nødder


Bananbrødet er fint at servere som mellemmåltid. Det kan desuden bages længe i forvejen. • Bananer indeholder B6-vitamin, som er vigtigt for væksten

 

Bananbrødet er fint at servere som mellemmåltid. Det kan desuden bages længe i forvejen.

• Bananer indeholder B6-vitamin, som er vigtigt for væksten • Nødder er rige på fibre.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 1 time og 15 min. Ca. 30 skiver. Saftige.

 

# Bananbrød med nødder

3 modne bananer

1½ dl hakkede nødder (gerne pecan nødder)

30 g smør eller margarine

2 æg

1 dl kokosmel

5 dl fuldkornsmel

1 spsk bagepulver

2½ dl letmælk


* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 175 °C.

Stil en bageplade på den midterste rille.

Beklæd en bageform (23x23 cm) med bagepapir.

 

2 Mos bananerne let, der må gerne være hele stykker tilbage i mosen.

Hak nødderne groft.

 

3 Rør fedtstoffet blødt.

Tilsæt æggene og pisk det kraftigt. Rør bananmosen i.

 

4 Rør kokosmel og hakkede nødder i.

Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i, skiftevis med mælken.

Rør ikke dejen for meget, for så kan kagen blive sej.

Hæld dejen i formen og glat overfladen.

Stil formen på den varme bageplade og bag 1 time og 15 min, eller til kagen har fået fin farve og en prøvenål kommer tør ud.

Lad kagen køle noget af inden den vendes ud og skives.

 

Tips & råd


Bananbrød med nødder 

De bedste bananer er varmt gule i farven, med nogle brune pletter.

Hvis de er grønne er de hårde og har ikke meget smag.


Bananbrød med nødder

Bageformen skal være passende dyb, for at dejen ikke skal hæve ud over kanterne ved bagningen.

Prøv også med små portionsforme eller muffins forme.

 

Variation: Fordel dejen i to aflange, små bageforme.

Frys evt. det ene brød til senere.

Husk blot på at bagetiden forkortes noget, når du fordeler dejen i to forme.

Prøv som en variation at tilsætte hakket blokchokolade i stedet for nødder.

 

PR. SKIVE: Energi: Kcal 85 = kJ 352

Kulhydrat 10 g Protein 2 g Fedt 4 g (42%) Fibre 1 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.091 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her