Dej:
300 g hvedemel
200 g smør
100 g sukker
1 æg
Fyld:
¾ kg æbler
1 spsk hvedemel
140 g sukker
50 g brun farin
1 tsk kanel
½ tsk muskat
50 g rosiner
75 g mandler
citron revet skal og saft
½ appelsin revet skal
Saml dejen og stil den koldt. Skold, smut og hak mandlerne. Bland de tørre ingredienser til fyldet sammen med den revne skal og mandler. Skræl æblerne og læg dem i koldt vand tilsat citronsaft. Del mørdejen i 2 dele, den ene lidt større end den anden. Rul den store ud og beklæd et smurt ovnfast fad el. springform. Forbag ved 200ºC i 10 min. Fordel æblerne lagvist med sukkerblandingen i bunden. Kom smørklatter i mellem. Rul den anden del ud og læg på som låg. Bag ved 200ºC i 20-40 min. til den er gylden og dufter.
Serveres med creme fraice eller flødeskum