(3 stk, 6-8 pers.)
Dej:
150 g flødeost
150 g smør
160 g hvedemel
Fyld:
75 g rørsukker
60 g cremefraiche
1 æg
1 tsk stødt kardemomme
½ mellemstor ananas extra sweet (ca. 250g ) skåret i små tern
100 g ananaskirsebær
æggeblommer til pensling
Rør ingredienserne til dejen sammen. til de lige hænger sammen. Der skal stadig være små klumper af ost. Form dejen til en flad skive, og pak den ind i film. Læg den på køl i mindst 1 time.
Pisk rørsukker, cremefraiche. æg og kardemomme sammen.
Vend så ananas og ananaskirsebær i.
Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse, og udstik 3 cirkler på ca. 16 cm i diameter.
Sæt dem på køl på et stykke bagepapir.
Læg dejen i passende tærtefad eller springform.
Klem nu dejen sammen med pege- og tommelfinger med ca. 3 cm mellemrum hele vejen rundt, så der opstår en kant.
Den kan åbne sig igen, hvis man ikke gør det meget omhyggeligt.
Pensl kanterne og indersiden med lidt æggeblomme, og læg 1-2 spiseskefulde fyld på hver bund.
Pensl kanterne med æg. og drys dem med rørsukker.
Sæt dem på bagepapir og i fryseren i ca. 20 min.
Bag dem i forvarmet ovn ved 180ºC i ca. 20-25 min, eller til de er gyldne.
Fyldet kan løbe ud under bagningen, derfor er det mere sikkert at bage kagerne i en rund metalform med høje kanter (svarende til kagens størrelse).
Tag dem ud, og afkøl dem lidt.
Server kagerne lune, drysset med flormelis.