500 g hvedemel
200 g smør eller margarine
75 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
50 g rosiner
50 g sukat
1 æg
2 dl lunken mælk
Fyld: kogt kagecreme eller marmelade efter smag.
Glasur:
100 g flormelis
2 tsk kakao
2 spsk kogende vand
Alle ingredienser skal have stuetemperatur.
Mælken lunes og hældes i en skål.
Gæren opløses i den lunkne mælk, derefter tilsættes de øvrige ingredienser og det hele æltes til en ensartet dej som sættes til hævning på et lunt sted, tildækket, til dobbelt størrelse.
Dejen deles i 3 lige store dele, som formes til kugler og hviler et par min. Hver kugle rulles til en dejpølse i ca. 24 cm længde.
Dejpølsen deles i 6 stykker, som formes til boller og anbringes på 2 smurte plader.
I halvdelen af fastelavnsbollerne trykkes en fordybning i midten med tommelfingeren (så har man 2 "slags") heri fyldes en tsk kogt kagecreme eller en tsk hindbær-, abrikos- eller anden marmelade.
Bollerne pensles med æg og sættes til hævning (tildækket) til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Bages på midterste rille ved 200ºC (brug ikke varmluft) i ca. 12. min.
Mens bollerne stadig er lune påføres glasur.
Bollerne kan evt. drysses med groft sukker før bagningen.
Tips: Der var temmelig mange gamle Amo/Gluten opskrifter tilbage i 70' og vi synes det er sjovt at de kan blive "genoplivet"