Logo

Amo fastelavnsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hvedemel
200 g smør eller margarine
75 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
50 g rosiner
50 g sukat
1 æg
2 dl lunken mælk
 
Fyld: kogt kagecreme eller marmelade efter smag.
 
Glasur:
100 g flormelis
2 tsk kakao
2 spsk kogende vand
 
Alle ingredienser skal have stuetemperatur.
Mælken lunes og hældes i en skål.
Gæren opløses i den lunkne mælk, derefter tilsættes de øvrige ingredienser og det hele æltes til en ensartet dej som sættes til hævning på et lunt sted, tildækket, til dobbelt størrelse.
Dejen deles i 3 lige store dele, som formes til kugler og hviler et par min. Hver kugle rulles til en dejpølse i ca. 24 cm længde.
Dejpølsen deles i 6 stykker, som formes til boller og anbringes på 2 smurte plader.
I halvdelen af fastelavnsbollerne trykkes en fordybning i midten med tommelfingeren (så har man 2 "slags") heri fyldes en tsk kogt kagecreme eller en tsk hindbær-, abrikos- eller anden marmelade.
Bollerne pensles med æg og sættes til hævning (tildækket) til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Bages på midterste rille ved 200ºC (brug ikke varmluft) i ca. 12. min.
Mens bollerne stadig er lune påføres glasur.
Bollerne kan evt. drysses med groft sukker før bagningen.
 
Tips: Der var temmelig mange gamle Amo/Gluten opskrifter tilbage i 70' og vi synes det er sjovt at de kan blive "genoplivet" 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.079 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her