Logo

Abrikostærte med nøddefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
6 æg
3 dl sukker
1 ½ dl kartoffelmel
1 ½ dl hvedemel
¾ tsk bagepulver
smør og rasp til formen
Fyld:
4 dl piskefløde
200 g valnøddekerner
2 dåser abrikospuré á 200 g babymad
1 dåse abrikoser ca 450 g

Del æggene og pisk æggehviderne til hårdt skum.
Kom æggeblommerne i under piskning.
Tilsæt sukker og pisk det hele til en let og luftig dej.
Bland kartoffelmel og hvedemel og bagepulver og rør det i dejen.
Smør to runde forme på hver 1 ½ l, drys dem med rasp.
Kom dejen i formen og bag dem ved 175°C på midterste rille ca 25 min. Vend kagen ud og lad dem blive kolde.
Del herefter hver kage i to bunde.
Pisk 3 dl af fløden og hak ¾ af nøddekernerne.
Læg bundene sammen med et lag abrikospuré og et lag flødeskum og
drys med nødder.
Lad dem stå i køleskabet 12 timer.
Lad de halve abrikoser dryppe af og pisk resten af fløden.
Bred flødeskummet over tærterne og læd de halve abrikoser øverst. Pynt med resten af valnødderne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.180 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her