Dej:
6 æg
3 dl sukker
1 ½ dl kartoffelmel
1 ½ dl hvedemel
¾ tsk bagepulver
smør og rasp til formen
Fyld:
4 dl piskefløde
200 g valnøddekerner
2 dåser abrikospuré á 200 g babymad
1 dåse abrikoser ca 450 g
Del æggene og pisk æggehviderne til hårdt skum.
Kom æggeblommerne i under piskning.
Tilsæt sukker og pisk det hele til en let og luftig dej.
Bland kartoffelmel og hvedemel og bagepulver og rør det i dejen.
Smør to runde forme på hver 1 ½ l, drys dem med rasp.
Kom dejen i formen og bag dem ved 175°C på midterste rille ca 25 min. Vend kagen ud og lad dem blive kolde.
Del herefter hver kage i to bunde.
Pisk 3 dl af fløden og hak ¾ af nøddekernerne.
Læg bundene sammen med et lag abrikospuré og et lag flødeskum og
drys med nødder.
Lad dem stå i køleskabet 12 timer.
Lad de halve abrikoser dryppe af og pisk resten af fløden.
Bred flødeskummet over tærterne og læd de halve abrikoser øverst. Pynt med resten af valnødderne.