Dej:
300 g hvedemel
50 g gær rørt med 2 spsk lunkent vand
200 g smør
½ tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk kærnemælk
Fyld:
25 g smør
4 spsk sukker
3 stk revne æbler med skræl
25 g hakkede nødder
æg til pensling
Dejen æltes sammen og stilles til hævning.
Fyldet røres sammen.
Dejen æltes let igennem, rulles ud i ca. ½ cm tykkelse og udskæres i firkanter på 10x10 cm.
1 tsk fyld lægges på hver.
Fold over fyldet til trekanter.
Tryk kanterne sammen.
Lad efterhæve på pladen og pensl med sammenpisket æg og bag ca. 15 min. ved 200Saltgifler
3 dl mælk
25 g gær
½ tsk salt
400 g sigtebrodsmel (6 ½ dl)
æg til pensling
groft salt
Mælken lunes, gæren udrøres heri.
Salt og sigtebrodsmel tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til haevning et lunt sted ca. ½ time.
Dejen slåes ned og rulles ud i en stor cirkel.
Dejen deles i 16 trekanter, som trilles sammen fra den brede ende mod midten.
Stilles på en plade med spidsen nedad.
Giflerne efterhæver på pladen ca. 15 min.
Penslen med æg og drysses med salt.
Bagetid ca. 15 min. ved 200°C.