Ca. 40-45 stk
25 g gær
3½ dl mælk
¼ tsk salt
1 tsk sukker
reven skal af ½ citron
250 g hvedemel (4 dl)
4 æg
fedtstof til stegning
Rør gæren ud i mælken og tilsæt salt, sukker og reven citronskal.
Rør melet i og tilsæt æggeblommerne en ad gangen.
Lad dejen hæve en halv time.
Pisk æggehviderne stive og fold dem i med let hånd.
Varm en æbleskivepande godt op og kom lidt smeltet smør eller palmin i hullerne.
Fyld derefter hullerne knap til kanten med dej.
Vend æbleskiverne, så snart de har dannet skorpe.
Bag dem ved jævn varme i 6-8 minutter.
Det er vigtigt, at æbleskiverne bages ved jævn varme, så de bliver gennembagte, samtidig med at de får en gylden og sprød skorpe.
Vend æbleskiverne flere gange under bagningen, så bliver de fint runde.
Server æbleskiverne varme med flormelisdrys og syltetøj.