Dej:
50 g smør
1/8 l mælk
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
3 æg
1 pris salt
Æblerne:
2 store æbler
3 spsk sukker
1 dl rødvin
olie til udbagning
Ekstra:
2 spsk sukker
½ tsk finthakket mynte
Smør og mælk opvarmes og hældes i skål.
Melet røres sammen med bagepulveret og blandes i mælken.
Del æggene i hvider og blommer.
Pisk blommerne sammen og bland det i dejen.
Stil dejen på køl 1 time.
I mellemtiden skrælles æblerne og kernehuset udstikkes.
Skæres i 7 mm tynde ringe, strøes med sukker og overhældes med rødvin. Lad dem trække 15 min. i marinaden.
Tag æbleringene og tør dem i køkkenrulle.
Bland sukker med finthakket mynte.
Æggehviderne piskes stive sammen med en pris salt og vendes forsigtigt i dejen.
Olien opvarmes.
Æbleringene stikkes enkeltvis med en gaffel og dyppes i den varme olie
og bages til de er gyldenbrune.
Lægges på fedtsugende papir og vendes i myntesukkeret, mens de stadig
er varme.