Marengs af :
3 æggehvider gerne frosne
150 g sukker
3 små tsk eddike
Pynt :
evt. lidt mandelflager
I bunden af et ovnfast fad anbringer du en lagkagebund, evt. købt og skåret til efter fadet.
Kagen fugtes med lidt saft eller vin, herpå lægges 6 æbler, der er halveret og kogt i en sukkerlage af: 3 dl vand, 100 g sukker og lidt revet citronskal.
De halve æbler uden kernehus koger få minutter møre i sukkerlagen og
lægges med den runde side opad på kagebunden (der kan vædes med
sukkerlagen).
Herover marengsdejen:
Du pisker æggehviderne meget stive, og heri blandes eddiken og halvdelen af sukkeret (der endelig skal være melis), og dette piskes godt – sejt – i nogle minutter, hvorefter du let med en ske vender resten af sukkeret i marengsen – endelig ikke piske mere.
Nu er dejen fin og stiv og fordeles over æblerne.
Lidt mandelsnitter kan drysses over.
Bager i ovnen på en rist på nederste rille i 10 min., ved 225°C.