Logo

Trines gode brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fedtfattig.

2 pakker gær
9 dl lunkent vand
ca ½ dl vindruekerneolie
2 barneskef. salt
250 g fuldkornsmel
250 g sigtemel
ca. 1000 g hvedemel
(der kan også bruges andre meltyper at blande i.)
solsikkefrø efter ønske

Gæren opløses i det lunkne vand, derefter tilsættes olie. Melet blandes i sammen med salt og solsikkefrø. (Der kan også bruges hørfrø, eller andre grove kornsorter). Det hele blandes og æltes godt, og hæver et lunt sted i 45 min. til 1 time. Derefter presses luften ud af dejen, og det formes til 3 brød, eller boller. (Der bliver ca. 42 stk af denne portion.)Det hæver atter i ½ time, og bages ved 200ºC i alm. ovn,(eller 180ºC i varmluftovn) i ½ time.

Friskbagt med smør og ost fx.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her