1-2 auberginer (500 g)
1 stk løg (100 g)
1-2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 ds koncentreret tomatpure (30 g)
1 ½ dl vand
2-3 spsk citronsaft
salt og peber
2 spsk hakket persille
Flæk auberginerne på langs og skær dem i 2 cm brede stave. Skær stavene igennem på tværs, drys salt over og lad auberginekødet trække i 15-20 minutter.
Skyl saltet af og tør med køkkenrulle el. vistestykke.
Hak løg og hvidløg fint, damp begge dele i olie til de er klare, uden at løgene bliver brune.
Tilsæt aubergine, svits auberginestavene let, tilsæt tomatpure, vand, citronsaft, salt og peber.
Læg låg på og dæmp varmen, kog retten i 15 minutter, tilsæt lidt mere vand.
Smag retten til og drys med hakket persille.
Serveres som tilbehør til kød, fjerkræ, fisk...