De rå tomater er sat
sammen med stegte auberginer og ristet ost til en god og fyldig salat. Server
salaten som en forret eller tilbehør fx til Squashfrikadeller.
Arbejdstid: 20 min. Stegetid:
15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
6 tomater
1 aubergine
1 spsk olie
1 spsk vineddike
1 fed hvidløg
1 tsk salt
friskkværnet peber
4-6 skiver halloumi
eller grillost (fx af mærket Taverna)
½ spsk olie
frisk basilikum
Tilbehør: brød
*
VASK tomaterne, skær
dem i skiver, og anret dem på et fad eller to tallerkener.
VASK auberginen, og
skær den i terninger.
Steg dem på en pande
med olie ca. 10 min. under omrøring.
Tilsæt vineddike og evt.
knust hvidløg.
Krydr med salt og
peber, og fordel auberginerne over tomaterne.
STEG osten på panden
eller en grillpande et par min. på hver side.
Anret osten på
salaten, og stænk med olie.
Drys med
basilikumblade, og nyd salaten, mens osten er lun.
TIPS: Halloumi er en
hvid ostetype fra Cypern og fremstilles traditionelt af fåremælk og mynte.
Osten har et højt smeltepunkt og er derfor velegnet til stegning.