Lille, men uhm: Denne udsøgte salat med rucola, skovsyre og grillet tomat har fine rejer på toppen
6 tomater, ovale
2 spsk (oliven)olie
2 spsk sukker
50 g skovsyre
50 g rucola
1 rødløg
4 kæmperejer (à 60 g, med hoved og skal)
olie
salt og peber
2 spsk citronsaft
*
A. De ovale tomater halveres. De lægges med skærefladen opad på en plade og krydres med salt og peber.
Dryp med 2 spsk olie og drys 2 spsk sukker over.
Rist dem under den varme grill i ovnen på 2. rille fra neden i 7-8 minutter.
B. I mellemtiden skylles skovsyre og rucola og rives i mundrette stykker.
Rødløg skæres i fine strimler.
C. Kæmperejer steges på hver side i 3 minutter i 1 spsk olie.
De krydres med salt og peber.
D. Tomaterne fordeles på 4 tallerkener sammen med løg, rucola og skovsyre.
3 spsk (oliven)olie blandes med 2 spsk citronsaft, smages til med salt og peber, og hældes over salaten, der serveres med rejerne.
Pr. portion, 11 g protein, 16 g fedt, 15 g kulh. = 254 kcal - 1063 kj