Logo

Tomat- og timianbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tomat- og timianbrød

Timian og soltørrede tomater giver dette brød karakter og farve.

 

6,5 dl lunkent vand

50 g gær

2 spsk sukker

2 spsk salt

1 kg hvedemel

1 dl finthakkede soltørrede tomater

2 spsk timian

evt. ekstra hvedemel til æltning

 

Rør gæren ud i lunkent vand (37°C)

Tilsæt sukker og salt og rør rundt.

Bland væsken med ca. 750 g af hvedemelet, de finthakkede soltørrede tomater og de 2 spsk timian.

Ælt dejen sammen og tilsæt evt. resten af melet.

Lad dejen hæve i 30 minutter.

Hæld dejen ud på en melet overflade og ælt den godt igennem.

Form to brød som efterhæves i 45 minutter.

Bag brødene i 30-40 minutter ved 175°C.

 

Tips: Eksperimenter evt. med andre krydderurter fra haven. Fx kan du erstatte timian med oregano.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.101 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her