6 dl håndvarmt vand
35 g gær
1 spsk salt
1 spsk sukker
1 dl olivenolie
150 g durumhvede
700 g proteinrigt hvedemel
Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt, sukker, olie og det meste af melet.
Ælt dejen godt med så meget hvedemel, den kan tage.
Dejen må ikke blive for fast, og den æltes færdig på bordet, så den bliver blank og smidig.
Gnid bageskålen med lidt olie, vend dejen rundt i skålen og læg et fugtigt klæde over.
Lad den hæve et lunt sted ca. tre timer.
Tag dejen ud på et meldrysset bord.
Klap dejen flad med hænderne og fold den sammen igen, uden at trække for meget i den.
Gentag det et par gange, sidste gang foldes enderne ind under dejen, og den lægges over på bagepladen.
Lad den efterhæve under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse.
Drys brødet med hvedemel og bag det 12 minutter ved 225ºC på nederste ovnrille.
Dæmp varmen til 190ºC og bag det færdigt på 20-25 minutter.