Logo

Stærk og sød frugtsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g dåseabrikoser i egen saft

200 g dåseferskner i egen saft

3 spsk limesaft

2 spsk vegetabilsk olie

1 løg, finthakket

1 fed hvidløg, knust

5 cm frisk ingefær, revet

1 rød chili, renset for kerner og hakket

50 g brun farin

2 spsk mørk soyasauce ½ dl hvidvinseddike

2 spsk tomatpure

salt og friskkværnet sort peber

 

A. Hæld saften fra abrikoser og ferskner og gem den.

Kom abri­koser, ferskner, 3 spsk af saften fra dåserne og limesaft i en foodprocessor eller blender og blend det til en jævn pure.

 

B. Varm olien i en stor kasserolle og steg løget i 4-5 min., til det er meget blødt. Tilsæt hvidløg, ingefær og chili og lad det koge i yderligere 3-4 min.

 

C. Hæld frugtpureen i kasserollen sammen med sukker, soya­sauce, eddike, tomatpure, salt og peber og rør det omhyggeligt sammen.

Lad det koge i 20 min., til det er kogt en smule ind og er blevet tykkere.

Lad saucen køle af.

Serveres kold til kylling, lam, svinekød, grønsager eller skaldyr.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.350 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her