200 g dåseabrikoser i egen saft
200 g dåseferskner i egen saft
3 spsk limesaft
2 spsk vegetabilsk olie
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
5 cm frisk ingefær, revet
1 rød chili, renset for kerner og hakket
50 g brun farin
2 spsk mørk soyasauce ½ dl hvidvinseddike
2 spsk tomatpure
salt og friskkværnet sort peber
A. Hæld saften fra abrikoser og ferskner og gem den.
Kom abrikoser, ferskner, 3 spsk af saften fra dåserne og limesaft i en foodprocessor eller blender og blend det til en jævn pure.
B. Varm olien i en stor kasserolle og steg løget i 4-5 min., til det er meget blødt. Tilsæt hvidløg, ingefær og chili og lad det koge i yderligere 3-4 min.
C. Hæld frugtpureen i kasserollen sammen med sukker, soyasauce, eddike, tomatpure, salt og peber og rør det omhyggeligt sammen.
Lad det koge i 20 min., til det er kogt en smule ind og er blevet tykkere.
Lad saucen køle af.
Serveres kold til kylling, lam, svinekød, grønsager eller skaldyr.