125 g flækkede røde linser
1 spsk olivenolie
1 hakket løg
1 fed hvidløg
1 spsk tomatpuré
50 g havregryn
1 spsk citronsaft
2 tsk hakkede krydderurter
Fyld:
1 squash
2 æg, sammenpiskede
1 spsk grahamsmel
½ dl skummetmælk
Salt og peber
50 g cheddarost
Kog linserne i dobbelt så meget vand som deres egen volumen i ca. 10 minutter, hæld vandet fra.
Opvarm olien og svits løgene i 3-4 minutter, tilsæt hvidløg og lad det simre i 2 minutter.
Tag gryden af varmen og tilsæt de kogte linser, tomatpure, havregryn, citronsaft og urter.
Smages til med krydderier. Blandingen skal være tyk nok til at hænge sammen.
Hvis linserne er lidt fugtige stilles gryden tilbage over varmen så de kan koge lidt sammen.
Bunden og siderne på en 20 cm tærteform beklædes med blandingen.
Fyldet:
squashen dampes let i 4 minutter.
Pisk ægget sammen med melet og tilsæt mælken.
Den kogte squash røres ned i og der krydderes.
Fyldet kommes i tærteformen og dækkes med revet ost.
Bages ved 190ºC i 20 minutter.