Har du frisk spinat tilovers kan du fx bruge det til en
lækker spinatpesto. Det må man sige de er i denne her spinatpesto, hvor
basilikum er blevet udskiftet med spinatblade. De er lidt mere “svage” i
smagen, men med lime, wow...
#
250 g frisk spinat gerne babyspinat
50 g valnøddekerner eller
solsikkekerner
1 fed hvidløg
¼ dl olie
50 g Thise
Vesterhavsost eller parmesanost
saft af ½ lime
½ tsk salt og peber
efter behag
*
Skyl spinaten
grundigt i flere holdt koldt vand og slyng den tør.
Hak valnødder og
pillet hvidløg fint i en foodprocessor og tilsæt spinaten.
Kør til puré og
tilsæt limesaft og olie lidt ad gangen.
Tilsæt 2-3 spsk
revet ost og smag til med salt og peber.
Brug pestoen til
friskkogt pasta eller som "sauce" til kogte nye kartofler.
Pestoen er også
lækker på ristet brød.
Tips: Har du ikke
lime, kan du bruge citron og revet citronskal i stedet