Saltede grønsager
1 kg blomkål (stok og blade kan også bruges)
800 g drueagurker
700g gulerødder
600 g løg
500 g grønne eller gule bønner
100 g salt
Lage:
70 g hvedemel
1 dl olie
1 dl eddike
425 g rørsukker
1 dl sennep
35 g karry
1 frisk chili uden kerner
1 helt pillet hvidløg
1 spsk sennepsfrø
25 g salt
1 spsk hvid peber
Lidt af kogevandet
Grønsagerne gøres i stand og skæres i grove tern.
Drys grønsagerne med salt og lad dem trække natten over.
Næste dag skylles grønsagerne og blancheres kort i kogende vand (lidt ad gangen).
Lav en opbagning af hvedemel, olie og nok af kogevandet til, at lagen i sidste ende dækker grønsagerne i glassene, kom eddike og krydderier i og lad det koge godt igennem.
Kom grønsagerne på glas, mas dem godt sammen med grydeskeen. Hæld den varme lage over, den skal dække. Skru låget på og vent 14 dage med at bruge af dem. Hvis lagen er blevet tynd efter nogle uger, hældes den fra, koges godt igennem og hældes varm over grønsagerne igen.
Man kan bruge de grønsager, der står i opskriften eller en blanding af de følgende: Hvidkål, glaskålrabi, blomkål, løg, savoykål, broccoli, asier, almindelige agurker, drueagurker, squash, græskar, gulerødder, tallerkensmækkerfrø og strandkålfrø.