Logo

Sauce - Sødsur abrikos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette er en smagsfuld og mørk, lidt gennemtrængende sauce, der er god, til alt grillet kød, især svinekød.
 
Giver 450 ml
2 spsk solsikkeolie
1 løg, meget finthakket
1 fed hvidløg, knust
5 cm frisk ingefær, skrællet og fintrevet
400 g abrikoser i egen saft, fra dåse
3 spsk citronsaft
5 spsk brun farin
3 spsk mørk sojasauce
75 ml hvidvinseddike
2 spsk tomatpure
salt og friskkværnet sort peber
 
Varm olien på en pande af mellemstørrelse.
Kom løget i og lad det stege i 5 minutter, til det er blevet blødt og let brunet.
Kom hvidløget og ingefæren på panden og steg det i 1 minut til.
Hæld saften fra dåseabrikoserne i og gem den.
Kom abrikoserne, 2 spsk af saften og al citronsaften i en blender og blend det, til det bliver jævnt.
Kom abrikospureen i løgene sammen med de øvrige ingredienser og lad saucen simre i 25-30 minutter, indtil mængden er blevet reduceret og tykkere.
Den kan serveres varm eller kold.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.876 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her