Saucer og ketchup på flaske er altid gode til alt grillet kød, men hjemmelavede saucer og ketchup er endnu bedre. Denne her vil pifte næsten enhver burger eller enhver almindelig type grillet kød op.
Giver 450 ml
2 spsk solsikkeolie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust
200 g hakkede tomater (fra dåse)
2 spsk tomatpure
1 spsk brun farin
1 spsk Worcestershiresauce
Nogle få dråber tabascosauce
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk engelsk sennep
Salt og friskkværnet sort peber
Opvarm olien i en pande af mellemstørrelse.
Kom løg og hvidløg i, og lad det stege over mellem varme i 7-8 minutter, mens der røres en gang i mellem til løgene er blevet let brunet.
Kom de resterende ingredienser på panden og lad det simre forsigtigt i 10 minutter, mens der røres rundt en gang imellem, indtil blandingen er blevet lidt tykkere,
Hvis du vil have en mere jævn sauce, så kom blandingen i en blender og blend den i nogle få sekunder.
Den kan serveres både varm eller kold.