5 personer
100 g perlebyg eller store cous cous gryn
1 ½ kg blå muslinger
2 grønne courgetter
4 appelsiner
2 fennikel
3 løg
lidt estragon
mandel olie
1 bitter mandel
1 tsk piement d´ esperlette eller rosen paprika
Rens muslingerne og sauter dem i en stor gryde i olivenolie tilsæt appelsinsaft og damp dem hurtigt under låg til de åbner sig . muslingerne tages op og pilles, husk at de muslinger der ikke har åbnet sig skal smides ud. Til dressing koges fonden fra muslingerne ned, afkøles og tilsættes mandelolie lidt frisk appelsinsaft piement d ´ esperlette, samt revet bittermandel og salt. Perlebyg koges som ris 20 min i samme mængde vand som byggryn Muslingerne og perlebyg vendes i dressingen tilsættes tern af fennikel og grøn courgette og skiver af løg der er dyppes i kogende vand og afkølet.